Ga naar de inhoud

Kabels op maat. Voor iedere toepassing!

Uiteraard maken we bij MK Audio voor vrijwel al onze opdrachten en onze eigen apparatuur kabels op maat. Nu denk je wellicht, kabels in ieder vorm en maat kun je toch kant en klaar bij vrijwel iedere (web)winkel krijgen? Wat is hiervan de meerwaarde? En hoe doen jullie dat dan? Dat leggen we natuurlijk graag uit.

Kwaliteit en toepassing

Ondanks dat je vrijwel iedere kabel in elke mogelijke lengte en met iedere aansluiting kant en klaar kunt kopen geven wij de voorkeur aan maatwerk.

De belangrijkste factor hierin is voor ons natuurlijk kwaliteit. De meeste kant en klare kabels laten nogal wat te wensen betreffende kwaliteit. Denk hierbij aan de gebruikte kabels, met vaak dunne aders (goedkoper te produceren), een mantel die na enige tijd verweert of niet meer mooi op te rollen is en connectoren die niet goed passen op je apparatuur of nogal wat weerstand inbrengen. Ook het soldeerwerk van de gebruikte connectoren is vanwege de massaproductie niet altijd van even goede kwaliteit.

Allemaal factoren die er in meewegen dat je ondanks gebruik te maken van gebalanceerde verbindingen toch geen optimaal signaal over kunt brengen, en dat hoor je uiteindelijk!

Doordat wij kabels op maat maken voor de toepassing kunnen we ervoor zorgen dat kabellengtes beperkt blijven tot het uiterst noodzakelijke. Daarnaast kiezen we natuurlijk altijd voor connectoren van hoge kwaliteit die we met veel liefde solderen. Op deze manier garanderen we dat ook de verbindingen tussen apparatuur zo min mogelijk weerstand en dus ruis of andere problemen veroorzaken. Onder andere audio, XLR- of DMX-kabels, stroom, netwerk of multikabels. Bij ons kan het allemaal!

Kleurcoderingen

Bij MK Audio werken we ook graag met kleurcoderingen, zodat we bij live-producties snel kunnen zien wat we in onze handen hebben of waar we naar op zoek zijn. Voor XLR-kabels gebruiken wij de volgende kleurcodering:

Wist u dat?

Wij ook (multi)kabels op maat kunnen maken of uw (permanente) installatie kunnen monteren en bekabelen? Neem vooral contact met ons op voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *